[media=143161,143162,143163,143164,143165,143166] 

Низка польських видань висловили своє обурення урочистим маршем.

«Кілька сотень осіб із закритими обличчями. Червоно-чорні прапори, парамілітарна форма, в руках факели і напис на банері «Львів – не для польських панів, – пише видання WP wiadomosci. – Це була перша настільки масова антипольська акція від часів Євромайдану – і ознака зміни настроїв».



«Марш українських націоналістів організовано у Львові у річницю смерті Романа Шухевича – провідника Української Повстанської Армії – збройного формування, відповідального за злочини проти польського населення На Волині і в Галичині», – зазначає Gazeta pl.

«Повинна бути написана нота протесту до уряду України – безсумнівно. Це просто скандальні гасла, скандальна маніфестація. Яка країна – такі герої, які герої – така влада» – коментує марш у Львові виданню Polskatimes польський політичний діяч, представник сили Kukiz'15 Марек Якубяк.

Як повідомлялося, у Львові націоналісти пройшли урочистим маршем на честь 68-ої річниці з дня героїчної загибелі Романа Шухевича. Марш зібрав у Львові представників «Національного корпусу», «Правого  сектора», «Свободи», «Національної дружини» не лише із міста Лева, а й з Івано-Франківська, Луцька, Чернівців та Тернополя.

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ