Якби не було української національної ідеї – мрії, мети про Україну та української ідентичності, то вже би й українців давно не було.

Про це у коментарі «Вголосу» розповів директор недержавного аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень» Юрій Сиротюк.

«Бо без національної ідеї бездержавна нація, розірвана між різними агресивними країнами, де люди відірвані один від одного тисячоліттями просто би не збереглася», - уточнив він.

І ця національна ідея, за словами Сиротюка, залишається актуальною. Бо ми ще до кінця не побудували своєї хати – держави.

«Адже у 1991 році не почали реалізовувати національну ідею українців – і будувати національну державу, а почали перефарбовувати совєцько-окупаційну адміністрацію у жовто-блакитні кольори. Познімали червоні зірки – повішали тризуби і прапори синьо-жовті. І колишні секретарі райкомів почали будувати Україну нашу, радянську, вже під жовто-блакитним стягом. Тому ми усі ці роки, на жаль, мали державу-мачуху, а не матір», - резюмував він.

Більше читайте тут: «Озброєна нація, українське диво та життя до 100 років: як має виглядати національна ідея».

ІА "Вголос": НОВИНИ