Український мовознавець, доктор філологічних наук, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія» Лариса Масенко вважає: якби зараз при владі були націоналісти, то державна політика, безумовно, була б зовсім іншою – проукраїнською.

Про це вона розповіла в інтерв’ю «Вголосу».

«На жаль, зараз націоналісти не потрапили до Парламенту (пройшла лише одна  депутатка від «Свободи») – і це погано. Тим більше у такій країні, як наша, яка ще тільки формується як суверенна національна держава», - наголосила Масенко.

Та розповіла: у європейських країнах, коли вони засновувались, саме націоналізм був однією із рушійних сил побудови держави. Бо націоналізм – це рух, який об’єднує патріотів, які хочуть бачити свою країну незалежною і суверенною.

«І якби зараз націоналісти були більше представлені у владних структурах, то державна політика була б іншою – проукраїнською. Держава має опікуватися своєю державною мовою, підтримувати її і сприяти її поширенню на всій території, оскільки це головний чинник об’єднання населення в межах своєї території», - резюмувала професор.

Більше читайте тут: «Або переможе одна з мов, або країна розпадеться».

ІА "Вголос": НОВИНИ