У 2022 році український автомобільний ринок зазнав значних змін. Перш за все вони пов’язані з початком повномасштабного вторгнення РФ на територію України, яке різко скоротило купівельну спроможність громадян. Другим важливим фактором, який вплинув на вітчизняні авторинки, стало скасування ввізного мита для ТЗ з іноземною реєстрацією. Завдяки цьому на українському ринку з’явилося чимало бюджетних вживаних авто. Які саме моделі стали найпопулярнішими у 2022 році, розглянемо далі.

Вживані автомобілі, які користуються найбільшим попитом серед українців

Згідно з офіційною статистикою, кількість проданих автомобілів на вторинному ринку України на 47% перевищує аналогічний показник куплених нових ТЗ. Після скасування мита для ТЗ імпортної реєстрації більшість українців відправилась купувати машини за кордон. Навіть ті, хто раніше лише мріяв про власний автомобіль, граючи у Віп казино чи проводячи вільний час за іншими хобі, змогли купити собі автомобіль мрії. Ось які моделі вживаних ТЗ стали найпопулярнішими у 2022 році:

  • Volkswagen Passat B6 (2005 – 2010 рр.) “Пасати” шостого покоління з механічною коробкою передач користуються найбільшим попитом серед українських автомобілістів. Їх вартість залежить від комплектації та року випуску. Вживаний “пасат” тих років можна знайти у досить хорошому стані. 
  • Volkswagen Golf VI (2008 — 2010 рр.) Найпопулярнішими серед шостих гольфів вважаються хетчбеки з двохлітровими дизельними двигунами.
  • Skoda Octavia A6 (2004 — 2010 рр.) З технічної точки зору даний автомобіль дуже схожий до Golf VI, а ось за місткістю більше нагадує Passat B6. Що стосується ціни, то за “чеський фольксваген” (саме так називають шкоду) доведеться заплатити навіть більше, ніж за аналогічний оригінал.
  • Renault Megane III (1995 — 2002 рр.) Хоча шанувальники справжньої якості та комфорту дуже скептично ставляться до французьких автомобілів, рено є лідером вторинного ринку в Україні. Його цінують за місткий салон та відносно бюджетне обслуговування.
  • Ford Focus II (2004 — 2011 рр.) став справжньою легендою в “епоху євроблях”. Щодо комплектації, то вона зустрічається найрізноманітніша. Це стосується і зовнішнього вигляду: хетчбеки, кабріолети, седани та універсали.

Неабияким попитом серед автомобілістів користуються Opel Zafira II, Renault Megane Scenic III, Skoda Fabia III, Hyundai Sonata VI, Opel Astra G/H/J та інші моделі. 

Найпопулярніші моделі нових легкових авто

Що стосується первинного ринку, то найбільш “ходовими” легковими автомобілями тут вважаються: Renault Duster, Toyota RAV4, KIA Sportage, Renault Logan / Sandero, Hyundai Tucson, Skoda Octavia, Mazda CX -5, Nissan Qashqai, Toyota Land Cruiser Prado та інші. 

При виборі нового автомобіля покупці найчастіше звертають увагу на:

  • ціну авто;
  • вартість його обслуговування;
  • об’єм та міцність двигуна;
  • можливість придбання запчастин в Україні.

Рідше потенційних покупців цікавить комплектація та можливість купити певні комплектуючі за додаткову плату. Зазвичай, на це звертають увагу українці, які купують елітні автівки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ