Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак розкритикував міського голову Андрія Садового за порушення регламенту та брехню щодо залучення інвестицій до Львова.

Під час засідання сесії Садовий почав розповідати деталі судового засідання у справі, де він є підозрюваним у розкраданні коштів на продажу земельної ділянки у Рясному. Після цього Лопачак попросив час собі на репліку, втім мер відмовився його надавати, посилаючись на регламент.

«Ви постійно порушуєте регламент, використовуєте місце головуючого, щоби коментувати все, що можна і не можна. Тож коли вас просить надати слово на репліку голова фракції, то надавайте, будь ласка. А читати регламент треба до сесії, а не під час шпаргалки витягати», - сказав Лопачак.

Також депутат зреагував на спілкування Садового із керівником управління інвестицій ЛМР Романом Старецьким. Чиновник спробував похвалитися депутатам, начебто мерія досягла великих успіхів у залученні інвестицій, хоча насправді це не відповідає дійсності.

«Ми не в театрі. Хочете займатися словоблудством - наступного разу закрийтеся з паном Романом у кабінеті і хваліть один одного, які ви красиві. Якщо ви приходите в сесійну залу - говоріть по суті», - прокоментував Лопачак.

Очільник фракції «Свободи» пригадав Садовому, як той жалівся, що працювати йому не дозволяє центральна влада, і вказав, що ця ж центральна влада у 2015-му й привела його на посаду:

«Щодо державної влади, яка вам »постійно заважає«. Шановний пане Андрію, представник тої державної влади, минулий президент України підтримував вас на виборах мера у 2015 році. Тодішній керівник партіії БПП Юрій Луценко підтримував вас на мера міста. А якщо ви потім побили горшки і щось між собою не поділили, то, будь ласка, не пхайте до того громаду міста і депутатський корпус міської ради. Наскільки я пам'ятаю, свого часу вам пропонували очолити Уряд. То треба було йти, брати на себе відповідальність і замість того, щоб зараз товкти воду в ступі, змінювати нашу країну».

Лопачак натякнув, що проблеми з інвестиціями у Львові виникли саме через діяльність чиновників Садового, згадавши прізвисько мера:

"Доки львівські підприємці називатимуть вас Андрій «Доля», доти інвестиції до Львова не будуть іти. Аж коли у Львові перестануть відбуватися численні афери із вашою участю, які завершуються купою кримінальних справ, тоді і внутрішні, і зовнішні інвестори залюбки братимуть участь в економічному житті нашого міста«.

Зрештою свободівець звернувся і до керівника управління інвестицій:

»Коли він сказав, що головною метою його управління є захист львівських підприємців, то у мене виникає запитання: від кого? Від чиновників Львівської міської ради, які видають ці дозволи? І як управління буде взаємодіяти з новою структурою, яку ви хочете впхати? З омбудсменами, в тому числі з людиною, яка буде прирівняна до заступника міського голови, власне, по захисту підприємців? Давайте ще 10 посад зробимо! Ви спростіть систему, щоб підприємці не боялися заходити до Львівської міської ради. Вирівняйте ситуацію, щоб підприємці не були змушені накидати кошториси і віддавати відкати!"

Читайте також: Бандити йдуть у мери Львова

ІА "Вголос": НОВИНИ