Попри пандемію коронавірусу багато країн уже відкрили свої кордони для українських туристів. Ба більше, аби потрапити у деякі держави не потрібно навіть тестів на коронавірус чи самоізоляції.

«Вголос» дізнався, що це за країни та які туди умови в’їзду.

Кіпр

З 1 липня Кіпр більше не вимагатиме від туристів з України негативний результат тесту на коронавірус. Утім, таке послаблення стосується лише вакцинованих туристів. Так, мандрівники повинні мати дійсний COVID-сертифікат та отримати щеплення однією з вакцин, які затверджені Європейським агентством з лікарських засобів (Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Janssen) чи Sinopharm.

Потрапитина Кіпр не зможуть українці, які вакцинувались препаратами CoronaVac або CoviShield.

Хорватія

Щоб потрапити у Хорватію туристу з України потрібно мати один з таких документів:
  • документ, який підтверджує негативний ПЛР-тест
  • сертифікат про щеплення, який підтверджує вакцинацію особи від Covid-19 препаратами Pfizer, Moderna, AstraZeneca не пізніше 14 днів від моменту в’їзду в Хорватію
  • документ про те, що особа одужала від COVID-19 протягом останніх 180 днів і була вакцинована принаймні однією дозою вакцини

Грузія

Українці, які плануюь відправитись у цю країну, повинні мати документ, що підтверджує повний курс вакцинації проти COVID-19. Невакцинованій особі необхідно надати негативний результат ПЛР-тесту (проведений не більш ніж за 72 години до поїздки). Крім того, на 3-й день перебування потрібно обов’язково пройти ПЛР-тестування за свій кошт.

Чорногорія та Албанія

Чорногорія та Албанія скасували усі обмеження для туристів з України. Мандрівникам більше не потрібно мати негативні ПЛР-тести чи проходити самоізоляцію.

Утім, в Албанії у пунктах перетину кордону можуть вибірково перевірити стан здоров’я. Також в умовах пандемії авіакомпанії вводять свої умови і правила перебування на борту літака, тому мандрівникам рекомендують перевіряти вимоги перевізників щодо ПЛР-тесту на COVID-19 до вильоту в Албанію.

Франція та Німеччина

Німеччина з 25 червня відкрила кордони для українських туристів, які вакцинувалися від COVID. В’їзд можливий для осіб, які повністю вакцинувались від коронавірусу препаратами BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca або Johnson & Johnson. Для в’їзду необхідно мати цифровий COVID-сертифікат європейського зразка або документ у цифровій чи паперовій формі, що підтверджує вакцинацію.

Також з 9 червня Франція відкрила свої кордони для туристів, які вакцинувались від коронавірусу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ