Загалом цього року ціни на продукти в Україні значно нижчі, ніж були минулого року через показник інфляції, хоча наступного року ситуація зміниться.

Про це «Вголосу» розповів президент Українського аналітичного центру, економіст Олександр Охріменко.

«Інфляція цьогоріч буде десь на рівні 4%, а минулоріч була 8%. А от наступного року може прискоритись – «стрибнути» теж десь до 8% – і результати ми відчуємо десь наприкінці року. (В Україні оптимальний показник рівня інфляції на рівні 4-5%)», - розповів він.

І додав: «А цьогоріч ціни невисокі через те, що влітку досить суттєво їх знизили, зокрема на м’ясо та навіть яйця. А от з часом може трохи подорожчати молоко, а також і молочні продукти».

Також, переконаний Охріменко, карантин призвів до того, що частина українців почала значно менше купувати імпортні товари – аж на 17% менше, ніж минулого року. Через карантин українці відклали можливі дорогі покупки, тих же смартфонів, на наступний рік. І до кінця року продажі імпорту падатимуть, бо немає сенсу мережам завозити новий товар,  якщо вони не продали попередню партію. Але найгірше в тому, що у людей немає грошей його купити.

Більше читайте у статті: «Що буде з цінами?».

ІА "Вголос": НОВИНИ