Ситуація в патрульній поліції є невтішною не тільки в Україні, а й у Львові. З цих причин у державі розпочався тихий страйк патрульних з 20 грудня 2021 року та триває по сьогоднішній день.

Такою інформацією поділився інспектор патрульної поліції Львова Сергій Желіба в етері “Народного Толк-Шоу” на телеканалі NTA.

За його словами, у структурі залишилось ще багато людей, які хочуть висловлювати свою думку. Єдине, що не завжди їм це дозволено.  Натомість є й такі люди, які говорять, що втомились та краще знайдуть іншу роботу.

“Проблема не тільки в заробітній платі, а й у тому, що люди, які виконують свій обов’язок не застраховані. У разі нещасного випадку, при виході на пенсію за станом здоров’я, поліцейському нараховують виплату від того нещасного окладу, відсоток якого складає – 2400 гривень”, – розповідає Сергій Желіба.

Інспектор наголошує, страйк потрібний в першу чергу, щоб заявити про себе. Втім такого, щоб показники виконання роботи впали немає. Протягом періоду з 20 грудня поліцейські притягували до відповідальності й за незначні порушення правил дорожнього руху. Тобто, страйк йде, але робота не припиняється.

Зазначимо, що зарплата патрульного за місяць складає 11 200 тис. грн. У містах мільйонниках – 13 200 тис. грн, а у Києві – 14,5 тис. грн.

Нагадаємо, Через погіршення ситуації з поширенням коронавірусу на Львівщині почали відсторонювати від роботи невакцинованих працівників.

ІА "Вголос": НОВИНИ