Напруга на російсько-українському фронті продовжує зростати. Питання потенційної загрози вторгнення Росії в Україну активно й систематично розмусолюють у західних медіа. Що означають ці маніпуляції,  розповів народний депутат України п'яти скликань Тарас Стецьків у прямому етері програми «Говорить Великий Львів» на телеканалі NTA.

Стецьків переконаний, що очевидним фактом є те, що поки між Байденом і Путіним йде діалог, про ніякий напад на Україну мови бути не може.

Він висловив здивування щодо двомісячної кампанії в західних медіа про те, що Росія от-от нападе на Україну.

«Насправді ключ до вирішення проблеми в тому, чи домовиться Байден із Путіним, чи ні, – каже Стецьків. – Якщо домовляться, то стовідсотково коштом України. Навіть коштом частини Східної Європи, частини членів НАТО. І я здивований, як Америка на рівному місці втрачає лідерство в демократичному світі і лідерство  в світі загалом. На мою думку, єдиною адекватною реакцією на так звані пропозиції Путіна у вигляді двох проєктів договорів – один із Америкою, а другий із НАТО – було їх залишити без розгляду. Але Байден вчинив по-іншому – пропозиції взяли до розгляду. І Росія цим загалом задоволена. А от для України це тривожний дзвінок».

Діалог між Путіним і Байденом триває. Стецьків вважає, що він, з великою ймовірністю, може закінчитися несприятливо для України.

«Ми повинні думати про те, як би мала реагувати Україна у випадку, якщо великі держави домовляться за нашою спиною», – завершив Тарас Стецьків.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ