Позаштатний радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович вважає, що російська федерація не застосовуватиме у війні проти України хімічну зброю. На його думку, такі погрози з боку росії є винятково залякуванням.

Про це Олексій Арестович сказав в ефірі марафону українських телеканалів.

За його словами для застосування такої зброї потрібно багато складних умов, а без дотримання цих умов — використання хімзброї є безглуздим.

«З військової точки зору використання хімічної зброї є безглуздим. Потрібна велика кількість складних умов – і повітря, і температура, і вітер… До речі, це страшний злочин проти людства, який буде порівняний з бомбардуванням Хіросіми, наприклад», - сказав він.

Крім того, Арестович зазначив, що санкції, які мають зламати росію за декілька місяців, зламають її за декілька днів. Він додав, що це лише намагання залякати.

«Це означає, що санкції, які зараз мають зламати росію за два місяці, зламають її за два дні. Вони на це не підуть. Як на мене, це просто намагання залякати», – сказав радник керівника ОП.

Нагадаємо, від початку вторгнення РФ в Україну понад пів тисячі російських військових, які прийшли воювати на нашу державу, здались у полон.

ІА "Вголос": НОВИНИ