Депутати Львівської міської ради  затвердили Типовий статут комунального некомерційного підприємства (територіальних медичних об’єднань закладів охорони здоров’я) та положення про відокремлений підрозділ комунального некомерційного підприємства (територіальних медичних об’єднань закладів охорони здоров’я). Ухвалу підтримали 49 депутатів.

Як заявив голова постійної депутатської комісії охорони здоров’я та соціального захисту Валерій Веремчук,  міськрада повинна напрацювати стратегію розвитку кожного територіального медичного об’єднання і міста загалом та винести її на розгляд ради.

«Також потрібно погодити з Національною службою здоров’я України аби всі укладені декларації з сімейними лікарями залишилися чинними, аби поліклініки не втратили кошти», - зазначив він.

Депутат додав, що у Львові з сімейними лікарями підписано понад 200 тисяч декларацій.

Його підтримав депутат від фракції «Європейська солідарність» у Львівській міській раді Євген Кузик. На його думку, поки не буде автоматичного переведення уже підписаних декларацій у новий статус, ліквідовувати та об’єднувати лікарні і поліклініки не варто.

«Уявіть собі, який почнеться хаос, якщо доведеться знов перепідписувати усі ці декларації», - сказав він

Отож, невдовзі Львів матимемо три територіальні медичні об'єднання:

  • ТМО «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги», до якого увійдуть Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, 8-а міська клінічна лікарня і міська дитяча клінічна лікарня;
  • ТМО «Лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги», яке об’єднає 1-у міську клінічну лікарню імені Князя Лева, 4-у міську клінічну лікарню, 5-у міську клінічну лікарню і лікарню «Госпіс»
  • ТМО «Акушерства та гінекології», яке об’єднає пологовий клінічний будинок № 1 і 3-ю міську клінічну.лікарню.
Процедура злиття та реорганізації медзакладів розпочнеться через 5 днів після того, як міський голова підпише рішення міськради. І триватиме вона близько чотирьох-п’яти місяців.

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», депутати Львівської міської ради погодили процес об'єднання лікарень Львова. 

ІА "Вголос": НОВИНИ