Міжнародний експерт Юрій Олійник розповів, чому держави, які декларують лібералізм, проводять політику, наближену до «правої».

Про це він розповів у коментарі для ІА «Вголос».

«Зрозуміло, що якщо держава хоче бути незалежною, сильною та суверенною, а не маріонеткою інших сил, то вона повинна дбати про свою національну свідомість та національну економіку. А це, безперечно, саме права політика. Ліві спрямовані на інтернаціоналізм, на розширення, на неважливість національних, релігійних та етнічних відмінностей та класову боротьбу, що, по суті, є утопією. І за цю «утопію» пролив кров не один десяток мільйонів людей у ХХ столітті», - пояснив Юрій Олійник.

«Так само і держави, які хочуть розвиватись. Країни так званого третього світу, східної і центральної Європи, змушені провадити праву політику. Але деякі розвинені держави, які вже пройшли цей шлях становлення, можуть собі дозволити такі ліві експерименти. Наприклад, та сама Німеччина чи Франція зараз страждають від лівої політики, ми це бачимо. Але у зовнішній політиці, навіть в економічній сфері, коли йде мова про торгівлю з Росією, всі поняття і розмови про загальну справедливість на континенті відразу зникають. Тут беруть гору особисті інтереси, а це вже права політика. Так само Франція поводиться зі своїми колоніями в Африці: нав’язує свою волю і домінування власних національних інтересів», - додав експерт.

Більш детальну інформацію можна переглянути у статті “Тріумф «лівих» та цькування «правих»: шизофренія ліберальної демократії“.

ІА "Вголос": НОВИНИ