Депутатка ЛМР від «Самопомочі» Вікторія Довжик на сторінках ЗМІ дружини Андрія Садового «Захід.нет» звинуватила у брехні депутата Львівської міської ради від «Європейської солідарності» Юрія Ломагу. Вона заявила, що депутат від ЄС нібито оббрехав начальника управління «Секретаріат ради» Юрія Лукашевського. Натомість Юрій Ломага відповів на ці закиди.

Про це депутат ЛМР написав на своїй сторінці у Facebook.

«Смішно читати звинувачення у брехні від тих, хто в брехні купається та продукує її щоденно. Сьогодні прочитав статтю на сайті дружини міського голови про те, що начебто я образив честь і гідність їхнього депутата і десь сказав неправду. І що навіть на захист цього депутата звернулась пані голова фракції »Самопоміч« у ЛМР, написавши на мене скаргу на постійну комісію законності», - зауважив Юрій Ломага.

Депутат також пояснив, у чому його звинувачують чиновники міського голови, спростувавши їхні заяви:

  1. "Секретар ради залишив в останній день перед відпусткою доручення на начальника управління п. Юрія Лукашевського про те, що на час його відсутності виконує обов'язки саме заступниця начальника п. Наталія Візничак. Пан Юрій Лукашевський його проігнорував і не виконав, вчинивши протиправний вчинок.
  2. Право підпису замість секретаря в принципі нікому не може бути передано, оскільки це виборна посада. Натомість пан Юрій вирішив його активно використовувати, підписуючи в тому числі і фінансові документи.
  3. Якщо ж кошторис управління секретаріату такий безпроблемний і нагальний, без якого неможливо виплатити заробітну плату працівникам, то чому п. Юрій Лукашевський його не скерував на підпис до секретаря ради до 12 числа включно, поки той був офіційно на робочому місці? Натомість ні, він вирішив підписати сам, навіть не ставлячи нікого до відома і опублікувавши його на своїй сторінці у ФБ лише після того, як я звернувся в поліцію і прокуратуру. І так, в системі документообігу його справді немає - він виключно на папері".
«І останнє. Якщо я маю обґрунтовані відомості про те, що будь-яка посадова особа міської ради вчинила злочин - то я про це буду відкрито говорити, хоч як це б не хотіли мені заборонити інші депутати з фракції »Самопоміч«, прикриваючись етикою і мораллю. Якщо підробляєш підписи і махлюєш з бюджетом - то мусиш сісти. Мораль тут дуже проста, товариство. Якщо хтось Вам говорить, що у Львівській міській раді у фракції «Самопоміч» немає чоловіків – не вірте! Вони є, просто за дивним збігом обставин вони носять спідницю і за цими спідницями ховаються усі хлопчики та посіпаки міського голови. Дивним чином, що «чоловік» Ю. Лукашевський не сам звертається на комісію законності, а біжить до чоловіка Вікторії Довжик та до дружини свого господаря щоб вони захистили його від правди», - написав депутат Львівської міської ради.

Як доказ Юрій Ломага оприлюднив також документи:

Про що йдеться:

  • Користуючись відсутністю секретаря ради Маркіяна Лопачака, начальник управління “Секретаріат ради” і водночас депутат від “Самопомочі” Юрій Лукашевський підписує замість секретаря документи для розподілу бюджетних коштів на 2021 рік. Після того, як про це стало відомо, депутат ЛМР від “Європейської солідарності” Юрій Ломага звернувся з заявами у Нацполіцію та Прокуратуру Львівщини.
  • Як пояснив у коментарі “Вголосу” Юрій Ломага, таким чином Лукашевський порушив відразу дві статті Кримінального кодексу України.“У нас ще не ухвалений бюджет і не затверджені стрічки фінансування. У нас ще не сформована нова структура виконавчої гілки влади. Відповідно, ми не можемо подавати у казначейство ніяких документів щодо виплати заробітної плати чи ще чогось. Зараз у січні люди отримують виплати ще за грудень, тобто кошти на це були передбачені ще в старому бюджеті. А Лукашевський вже щось попідписував і відправив. Хоч і не мав права підпису.Що попідписував – ніхто не знає, документів він нікому не показує. Чому попідписував – об’єктивного пояснення також немає. Доступ до цього документу депутатському корпусу не дають. Якщо подивитися у нашій внутрішній системі документообігу – такого документу ніби і не існує. Виходить, нам треба чекати тиждень, поки казначейство поверне затверджені документи зі своєю печаткою, щоби зрозуміти, навіщо Лукашевський пішов на цей крок. Таким чином від потрапив під дві статті Кримінального кодексу України – перевищення службових повноважень і зловживання владою. З цього приводу я вже звернувся в поліцію і прокуратуру Львівської області. Нехай з’ясовують“, – зазначив Юрій Ломага.
  • Тоді ж “Вголос” спробував з’ясувати позицію і самого Юрія Лукашевського, однак той після короткого діалогу відмовився коментувати ситуацію:
  • Лукашевський: Я маю вам це коментувати? 
  • Вголос: Мабуть, маєте, бо депутат Ломага вже звернувся в поліцію і прокуратуру із цього приводу. То хочемо з’ясувати: правда це чи ні, і що в принципі відбувається 
  • Лукашевський: Я не буду вам це коментувати.

ІА "Вголос": НОВИНИ