Співачка Аліна Паш, яка виконувала реп замість частини Державного Гімну під час Ходи Гідності в Києві на День Незалежності, відповіла на звинувачення суспільства та ЗМІ.

На своїй сторінці у «Фейсбуці» дівчина заявила, що в РФ та окупований Крим їздила з вагомих причин.

"За час існування проєкту Alina Pash Я жодного разу не виступала на території Росії. Із моменту виходу першого релізу 2018 Ми дістали десятки пропозицій, яким Я відмовила. У 2017 році за особистими обставинами Я була на території Росії, як приватна особа. Так, Я зробила фото зі світшотом «KYIV» на Червоній Площі. Тому що вважаю, що саме так має англійською писатися назва української столиці. Київ, не Кієв. У 2015 році Я була на території Криму із музикантами з візитом до родичів членів команди у яких було весілля. Якщо Я порушила законодавство України — готова відповідати за законом, але не готова відповідати перед суспільством як артист. Це було за три роки до появи проєкту Alina Pash. Всю відповідальність публічної людини перед суспільством Я розумію. Мапа України виглядає для мене сьогодні так само, як Я її вивчала у 1-му класі з Татом", - написала співачка.

Також артистка прокоментувала закиди щодо того, що вона спаплюжила Державний Гімн України.

«На Ході Гідності Я виступила безкоштовно. Текст Я написала сама. Мiй виступ - це не паплюження гімну за всіма Законами України. І мій куплет не є частиною гімну. Як за задумом, так i суто музично.  Якщо Ви не почули мій меседж — перечитайте текст куплету нижче. Там позиція розкрита краще за все. Якщо Вам не подобається — Ви маєте на це право. Але погрожувати моїм рідним та мені у Вас права немає. За Законом України Ви нестимете за це кримінальну відповідальність. Але якщо Ви все ж думаєте, що побиття жінки змінить ситуацію в країні — приходьте сьогодні після концерту. Ви знаєте де Я буду. Я хочу, щоб Ми подивилися один одному в очі. Я вас не боюсь. Бо на моєму боці правда і на моєму боці любов. Любов до України і мільйонів щирих сердець моїх братів та сестер», - додала Паш.

Нагадаємо, на Ході Гідності, що відбулася у центрі Києва на честь Дня Незалежності України, фіналістка вокального шоу “Х-Фактор” Аліна Паш заспівала реп із мотивами віршів Тараса Шевченка. Дівчина була вбрана в українську вишиванку, джинси, чоботи у ковбойському стилі та білий капелюх.

Після виступу ЗМІ нагадали суспільству про те, що Паш їздила до окупованого Криму та до РФ після 2014 року. Це спричинило шквал критики щодо артистки у мережі та у ЗМІ.

ІА "Вголос": НОВИНИ