У проекті бюджету на 2019 рік мінімальна заробітна платня для поліції встановлена в розмірі 9200 гривень Сьогодні лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк взяв участь в урочистостях з нагоди складання присяги на вірність українському народові випускниками Академії  патрульної поліції. Про це йдеться на сайті «Народного фронту». Лідер «Народного фронту» зазначив, що в проекті бюджету на 2019 рік мінімальна заробітна платня для поліції встановлена в розмірі 9200 гривень, повідомляє Главком. 

Яценюк нагадав, що коли він став Прем'єр-міністром у 2014 році, мінімальна заробітна платня в тодішньої міліції була 1800 гривень. За його словами, тоді не те що поліції – міліції навіть не було. «Повний хаос і безлад в системі правоохоронних органів. Відсутність армії, корумпована правова система. Російська агентура в Службі безпеки України і розвідувальних органах. Відсутність держави, як такої», - наголосив лідер «Народного фронту». «Тоді перші кроки під керівництвом міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, за допомогою наших справжніх партнерів - уряду Сполучених Штатів Америки, Канади, Європейського Союзу, - зробили можливим відкриття нової сторінки в історії України. Нової сторінки справжніх правоохоронців - від кого залежить безпека і спокій великої європейської української держави», - сказав Яценюк.

«Ми починали з 1800. Будемо мати 9200 - це мінімум. І треба рухатися вперед і по соціальному пакету, і по захисту кожного з вас, адже ви заслуговуєте на увагу держави», - звернувся він до випускників Академії патрульної поліції. «Люди вам довіряють. Але за цю довіру кожному з вас треба боротися кожен день. Люди хочуть захисту. Люди хочуть впевненості у завтрашньому дні і безпечного сьогодні. І на ваших плечах лежить відповідальність за це», - наголосив Арсеній Яценюк.

ІА "Вголос": НОВИНИ