Учора, 21 серпня, голова уряду України Денис Шмигаль разом з грузинським прем'єром Іраклій Гарібашвілі побували у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Про це повідомив у своєму Facebook начальник Академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Окрім керівників уряду обох держав, у складі спільної делегації на Яворівський полігон прибули також віцепрем’єр-міністр Грузії Давід Залкаліані, Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов, Міністр оборони України Андрій Таран, Міністр оборони Грузії Джуаншер Бурчуладзе, керівник адміністрації уряду Грузії Ілля Дарчіашвілі, голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький та інші.

Серед іншого, високі гості відвідали зокрема Гарнізонний храм святих апостолів Петра та Павла УГКЦ. Екскурсію церквою для них провів владика Степан Сус, який багато років очолював Центр військового капеланства Курії Львівської архієпархії УГКЦ. 

фото: Facebook генерала Ткачука

Прем'єр-міністр Грузії отримав в якості подарунку також картину, на якій зоюраженний Гарнізонний храм. 

"Сподіваюсь, нетривалий час, проведений на Львівщині, зокрема у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ, а також у Гарнізонному Храмі святих апостолів Петра і Павла надовго залишать у сьогоднішніх високоповажних гостей приємні емоції та теплі спогади", - пише Павло Ткачук.

Нагадаємо, 19 серпня на Яворівському полігоні стартували масштабні військові навчання, в яких крім української армії беруть участь підрозділи країн-союзників, зокрема США, Литви та Польщі. 
 
 
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ