Міжнародний експерт Олександр Хара не вірить у різного роду конспірологічні теорії про карантин в Україні.

Про це він розповів у коментарі «Вголосу».

«Карантин потрібний. Подивіться, що Дональд Трамп вчора зробив у Штатах: він абсолютно обмежив контакт американців із громадянами Європейського Союзу. Якщо США приймають такі рішення і вживають настільки масштабні заходи, то що вже говорити про Україну, яка знаходиться в серці Європи? У нас, до речі, вже зареєстрований один випадок захворювання на цей коронавірус, тому тут все логічно», - розповів Хара.

«На жаль, є і аспекти, в яких ми схожі на Росію. Я маю на увазі, що у нас є прихильники різного роду конспірологічних теорій та версій і вони відкидають адекватні пояснення, натомість шукають теорії змови», - додав експерт.

«Звісно, добре, що у нас немає так багато випадків захворювання, як в інших державах, але карантин є необхідним. Всесвітня організація охорони здоров’я вже заявила, що ця хвороба має характер пандемії. Це означає, що йдеться про такі масштаби, які вимагають реакції не однієї країни. Не в Україні це придумали. Ми можемо подивитись на інші держави і зробити висновок, що, можливо, це перестрахування, але краще це зробити, ніж пізніше мати епідемію. Наш уряд потім не справиться із ситуацією, де буде багато хворих на коронавірус. Подивимось через тиждень-два, якщо у нас не буде нових випадків, то все добре. Якщо ж буде по-іншому, то будемо діяти відповідно», - підсумував він.

Більш детальну інформацію про медичну реформу можна дізнатися у статті «Інколи карантин – це просто карантин».

ІА "Вголос": НОВИНИ