Генеральний директор Антидопінгового агентства США Тревіс Тайгерт заявив, що, у зв’язку з допінговим скандалом, Росію можуть позбавити права брати участь у будь-яких спортивних турнірах протягом найближчих 4-х років.

Про це повідомляє офіційний сайт американської організації.

«Росія продовжує порушувати міжнародні антидопінгові правила, вона тицяє WADA в око, і їй знову і знову це сходить з рук. WADA має протистояти цій шахрайській поведінці, як того вимагають правила і олімпійські цінності. Заходи, запропоновані комітетом відповідності, є неадекватними, особливо враховуючи, що обман постійно використовується в російському спорті, який контролюється урядом», – сказав Тайгерт.

Також він зазначив, що такі дії чиновників РФ лише змушують сумніватися, чи існують насправді «чисті» російські спортсмени.

«WADA необхідно стати жорсткішими. Потрібна повна заборона на участь росіян в Олімпіадах, наскільки це дозволяють нинішні правила. Тільки така рішуча відповідь може привернути увагу Росії, змінити її поведінку, захистити сьогоднішніх »чистих« спортсменів, які змагатимуться в Токіо, і майбутні покоління російських атлетів», – резюмував Тайгерт.

Нагадаємо, що МОК підтримав санкції WADA проти РФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ