Європейський парламент ухвалив резолюцію по протидії російській пропаганді.

Відповідний документ підтримали на засіданні 10 жовтня в Брюсселі, передає «Обозреватель».

Відомо, що 469 депутатів проголосували  «за», 143 – «проти», 47 утрималися.

У документі йдеться про те, що Євросоюз повинен ухвалити більш активні заходи щодо протидії поширенню фейковий новин і цілеспрямованим актам зовнішнього втручання в європейські виборчі процеси.

У Європарламенті зазначили, що іноземне втручання у виборчі процеси є серйозною загрозою для європейського демократичного суспільства, від якої виграють тільки антиєвропейські, праворадикальні, екстремістські і популістські сили.

Депутати звернули увагу на «дуже небезпечну природу російської пропаганди», яка є головним джерелом дезінформації в Європі, та інтенсивність якої подвоїлася з січня 2019 року. За цей час було зареєстровано 998 випадків дезінформації, в той час як в 2018 році – 434 таких випадків.

Депутати засудили «агресивні дії» неєвропейських держав, спрямовані на підрив суверенітету країн-кандидатів на вступ до ЄС в регіоні Західних Балкан і країн Східного Партнерства.

У резолюції наголошується, що до 2020 року в країнах ЄС пройде більше 50 президентських, національних, місцевих або регіональних виборів, які повинні бути надійно захищені від зовнішнього втручання.

Нагадаємо, що США посилили санкції проти Росії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ