Депутати від фракції «Європейської солідарності» у Львівській міській раді закликали мера Львова Андрія Садового, відповідно до чинного законодавства, провести засідання сесії ЛМР найближчим часом, оскільки є загроза зриву ухвалення місцевого бюджету.

Про це під час прес-конференції 17 грудня заявила депутат ЛМР від «ЄС» Олена Пасевич, яка озвучила позицію фракції «ЄС» у ЛМР.

Вона наголосила: практика інших міст свідчить, і це передбачено чинним законодавством, що міський голова, який хворіє на коронавірус, проводить  засідання ради через конференц-зв’язок.

Також Пасевич нагадала, що саме мер міста має внести кандидатури  секретаря ради та голів комісій, а у засіданні сесії Львівської міської ради оголосили перерву.

«Вважаємо, що нічого не заважає продовжити роботу сесії 18 грудня, де  міський голова може бути на конференц-зв'язку, аби розглянути порядок  денний, який спільно з депутатським корпусом ухвалили 4 грудня», - зазначила депутат від «ЄС».

При цьому Пасевич наголосила: якщо ж сесія ЛМР відбудеться 23 грудня, на якій тільки розглядатимуть питання створення бюджетної комісії, це відразу унеможливлює ухвалення вищезгаданого бюджету на 2021 рік саме у 2020 році.

Раніше ми писали:

Львівський міський голова Андрій Садовий скасував засідання Львівської міської ради, яке мало відбутися у п’ятницю, 18 грудня. Сталося це після того, як у ЗМІ просочилася інформація про захоплення Садовим влади у 6 сільських, 2 селищних та 2 міських радах, які увійшли до складу Львівської ОТГ.

При цьому Садовий з невідомих причин призначив позачергове засідання виконавчого комітету на 10.00 год в четвер, 17 грудня, і засекретив порядок денний. 

Читайте також:

Не бюджет, а «кіт у мішку». Чому «цар» Садовий сидить в «засаді»?

ІА "Вголос": НОВИНИ