Заступник голови Верховної Ради України 7 скликання, ветеран російсько-української війни Руслан Кошулинський розкритикував голову Громадської ради при Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Геннадія Борісічева за відмову від спілкування державною мовою.

Інцидент стався у прямому ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів».

Борісічев увімкнувся в ефір онлайн-зв'язком і почав спілкуватись російською мовою. Журналісти попросили його говорити державною, втім посадовець відмовився, заявивши, що така вимога «віддаляє від розуміння одне одного». Також Борісічев заявив, що українцям не варто називати «рускій язик» російською мовою, адже цей «язик» нібито рідний для українців.

«Можу гарантувати, що ця людина не воювала. Базове запитання: якою мовою Путін віддає наказ вбивати українців? Крапка. Після цього взагалі ніщо не обговорюється», - зазначив Руслан Кошулинський.

Політик наголосив, що людина, яка проживає в Україні, зобов'язана поважати українську націю і вивчити державну мову.

«Для нас усіх, хто мешкає на цій території, яка називається Україною, має бути одне - дотримання закону, Конституції України. Є державна мова - українська? Будь ласка, дотримуйся! Не хочеш - Земля велика. Є закон. І для більшості, і для меншості. Я, наприклад, свого часу був меншістю. Не голосував ні за президента Порошенка, ні за президента Зеленського. Але я виконував всі накази головнокомандувача Порошенка, коли воював. Я виконував закон. Бо люди так ухвалили. То чому ця меншість дозволяє собі сьогодні казати, що не буде виконувати закон? Ось у чому парадоксальність. Тому спочатку виконання закону, а потім - робіть собі, що хочете», - додав Руслан Кошулинський.

На відео - з 01.41.00:

ІА "Вголос": НОВИНИ