Про це повідомила прес-служба НАК «Нафтогаз України» з посиланням на зустріч глави НАК Андрія Коболєва і керуючого директора ЄБРР Ріккардо Пуліті.

Кредит буде спрямовано на модернізацію ключової частини газотранспортної системи України – західної ділянки газопроводу Уренгой–Помари–Ужгород. Також було розглянуто варіанти подальшого співробітництва, в тому числі, з питання надання Нафтогазу торгового фінансування для закупівлі природного газу для України.

Ріккардо Пуліті високо оцінив дії України у реформуванні енергетичного сектору та висловив впевненість, що ці кроки допоможуть залучити іноземних інвесторів і знизити ризики для європейських споживачів. «Немає жодних сумнівів у тому, що газотранспортна система України є привабливою. Тим не менш, цю привабливість може бути втрачено без впровадження необхідних реформ в Україні», - сказав він.

 «Ми раді, що кредитний проект, який Україна обговорювала з ЄБРР з 2009 року, нарешті буде реалізований. Це фінансування допоможе зробити нашу ГТС ще надійніше і допоможе нашій країні зберегти бізнес з транзиту газу. Не менш ключове завдання для цього – проведення амбіційних реформ у газовому секторі, про які український уряд оголосив цього тижня. Дуже важливо, що такі міжнародні фінансові інститути, як ЄБРР, ЄІБ, МВФ і Світовий банк підтримують Україну на цьому шляху», - заявив Коболєв.

ІА "Вголос": НОВИНИ