Про це повідомила прес-служба «Нафтогазу».

Згідно з умовами кредиту, закупівля газу буде відбуватися виключно на західному кордоні України.

Нафтогаз розраховує на отримання коштів найближчим часом, після підписання відповідної кредитної угоди між Нафтогазом та ЄБРР, а також укладення договору гарантії між Україною та ЄБРР.

Цей кредит дозволить профінансувати закупівлю частини газу, необхідного для забезпечення потреб населення та промисловості України протягом зимового періоду.

Наразі на рахунках Нафтогазу накопичено близько $500 млн на закупівлю газу в Газпрому, згідно з узгодженими умовами тристороннього зимового пакету. Підписання відповідних документів очікується найближчим часом після узгодження технічних процедур. Українська сторона вже провела всі необхідні дії для підписання документів, як на рівні уряду України, так і на рівні Нафтогазу.

Крім того, Нафтогаз продовжує переговори зі Світовим Банком щодо надання фінансування обсягом $500 млн дол. під гарантії уряду України на закупівлю газу та рефінансування частини раніше отриманих кредитів. Очікується, що відповідні угоди зі Світовим Банком можуть бути укладені наприкінці 2015 року, а фінансування отримане вже на початку 2016 року.

Нагадаємо, станом на 24 вересня Україна заповнила свої підземні сховища на 50%, закачавши в них 15,475 млрд кубометрів природного газу. 

ІА "Вголос": НОВИНИ