Про це 30 квітня 2017 року під час виступу в селі Мельники на Черкащині – на мітингу в рамках вшанувань героїв Холодного Яру – заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Очільник політсили наголосив, що на противагу гендлярам у владних кріслах нині єдиним фронтом об’єдналися націоналісти, аби не дати знищити державу: «Уся Україна давно чекає на силу – єдину силу нації. Як і в кожен вирішальний для нашої держави момент, усі націоналісти знову пліч-о-пліч. Єдиним фронтом – «Правий сектор», «Національний корпус», «Свобода». Ми єднаємо зусилля не заради політичних дивідендів, посад, крісел і мандатів. Ми разом тому, що так треба для України. Заради стратегічних інтересів нації і держави. Заради завершення Української Революції. Для того, щоби не дати знову змарнувати Богом даний шанс. Ми не маємо права сьогодні дозволити знову занапастити Україну. Адже ми бачимо: за три роки ці дармоїди, прогульники, кнопкодави, корупціонери, реваншисти і колаборанти фактично нічого доброго (не для себе, а для нації і держави) зробити не спромоглися».

Очільник «Свободи» наголосив на символічності зібрання націоналістів у Холодному Ярі – місці української сили – у 100-річчя Української Революції. Він закликав не підміняти понять та пам’ятати, що кінцевою метою столітньої боротьби є соціально й національно справедлива Українська держава.

«Ця революція триває вже століття, й досі не є завершеною. 25 років у цій боротьбі бере участь наше покоління. Революція Гідності – один з її етапів. Бо кінцева мета столітньої Української Революції – не бутафорні реформи патрульної поліції й не імітація люстрації. Революція – це не транш МВФ і не абонплата за газ. І тим паче, на заміна одного мафіозного клану на інший. Це навіть не асоціація з ЄС і не безвіз. Не треба підміняти поняття. Це так, дрібні квіточки на шляху.

Мета столітньої Української Революції – Українська Самостійна Соборна Держава. Без холопа і без пана. Це — могутня українська держава на засадах соціальної і національної справедливості, як написано в нашій Програмі захисту українців», – заявив Олег Тягнибок.

Націоналіст зауважив, що як і століття тому, так і тепер марнується шанс на побудову могутньої національної держави.

«Хто змарнував тоді той шанс? Хто марнує тепер? Усі, хто осмислено читав історію України — знають, хто. Не нація, не народ, який повставав за покликом українського козацького волелюбного гену. Не ті його герої, які завжди були на передовій. Як і зараз, 100 років тому шанс змарнувала недолуга псевдоеліта, яка так і не навчилася бачити далі своєї кишені, свого кабінету, своєї посади.

Коли сто років тому в 1917 році нація вже повстала, люди, які волею випадку опинилися на її чолі, гендлювали та бігали домовлятися з одвічним ворогом – москалем. А тодішніх українських революціонерів і добровольців цькували, дискредитували, а потім репресували.

Як і сьогодні, тоді ця псевдоеліта думала, що можна опертися на вчорашню номенклатуру, ігноруючи двигун і творців революції — українську націю. І сьогоднішня влада, по колу намагається завести Українську Революцію на ту ж слизьку доріжку. Наше завдання – оминути ті ж самі старі граблі й не дати гендлярам і українофобам згубити державу. Не маємо права змарнувати шанс на побудову сильної національної України, який дає Бог раз на 100 років.

Саме для цього й об’єдналися націоналістичні сили, підписавши Національний маніфест. Саме для цього ми закликаємо українців долучатися до боротьби й ставати до наших лав.  Щоб ані наші діти, ані, тим паче, внуки не мусили більше боротися за Україну», – наголосив Олег Тягнибок.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ