Доки у Криму господарюватиме путінський режим, небезпека повномасштабного вторгнення Росії з різних напрямків (зі сходу, чи в напрямку Харкова або ж Чернігова, а також з боку Криму чи з моря, а швидше за все комбінованим способом) існуватиме завжди.

Про це «Вголосу» розповів екс-заступник міністра оборони України Леонід  Поляков.

«Тому нам відповідно потрібно бути постійно готовими до такого розвитку подій, а єдиний спосіб убезпечити себе від цієї агресії – це показати противнику, що у нього можуть бути неприйнятні втрати: людські, економічні, політичні тощо, - зазначив Поляков. - А для того, щоб завдати цих втрат ворогу, нам потрібно зміцнювати обороноздатність і  готовність захищати нашу Батьківщину».

При цьому він уточнив: на морському напрямі противник може застосовувати різні засоби – авіаційні, ракетні, десантні – і тут певну роль у захисті наших рубежів відіграють, безумовно, військово-морські сили, які мають на озброєнні зараз не багато надводних засобів.

«Хоча у перспективі найближчій матимуть і ракетні дивізіони, також більше швидкохідних ракетних і артилерійських катерів. І чим швидше ми нарощуватимемо бойовий потенціал військо-морських сил, тим більш надійно протистоятимемо ворогу, якщо він все-таки вирішить нас атакувати», - резюмував екс-заступник міністра оборони України.

Більше читайте тут: «…А то Путін нападе». Чи справді Росія піде масштабною війною на Україну?».

ІА "Вголос": НОВИНИ