Ще четверо «екстремістів» та 30 підозрюваних були затримані, повідомляє у неділю, 11 лютого, агенція DW з посиланням на заяву представника армії в ефірі єгипетського державного телебачення.

Єгипетська антитерористична операція із залученням армії та поліції проти угруповань бойовиків розпочалася у п'ятницю, 9 лютого. Активні дії розгорнули на Синайському півострові, в дельті Нілу, а також у північних та пустельних західних регіонах на кордоні з Лівією.

Одним із поставлених завдань є «посилення контролю» в прикордонних регіонах. Крім сухопутних військ, в операції беруть також участь військово-повітряні сили та військово-морський флот країни.

Нинішня військова операція проти загонів бойовиків відбувається за місяць до проведення президентських виборів, на яких чинний президент країни Абдель-Фатах аль-Сісі балотуватиметься на другий термін.

Нагадаємо, торік у Єгипті від терактів загинули сотні людей. Найкривавіший напад було скоєно в листопаді. Тоді жертвами атаки терористів на мечеть на Синайському півострові перевищила 300 осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ