Європейський інвестиційний банк надасть кредит в розмірі 12 млн євро на закупівлю 10 нових низькопідлогових трамваїв для Львова.

Про це повідомили в пресслужбі Мінінфраструктури.

Кошти будуть надані у рамках проєкту «Міський громадський транспорт України», який реалізують Міністерство інфраструктури України, Європейський інвестиційний банк та місцева влада.

Відповідний договір про кредит у розмірі 12 млн євро на оновлення трамвайного парку у Львові було підписано 2 вересня. Ще 8,8 млн євро буде додатково дофінансовано з міського бюджету.

«Кредит ЄІБ на нові трамваї у Львові сприятиме розвитку екологічно безпечного та стійкого транспорту. Як представники кліматично-орієнтованого банку ЄС ми переконані: добре функціонуюча трамвайна мережа може зробити вагомий внесок у зменшення кількості автомобілів на дорогах і, таким чином, знизити забруднення довкілля та послабити кліматичні зміни», – зазначив голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік де Загон.

Участь у проєкті «Міський громадський транспорт України» також беруть інші міста України, зокрема, Запоріжжя, Київ, Львів, Одеса, Тернопіль та Чернігів.

Всього на реалізацію проєкту буде спрямовано близько 400 млн євро, з яких 200 млн євро – кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Як відомо, у Львові на вул. Г. Чупринки 67-69 відкриють соціальне кафе, у якому працюватимуть люди з інвалідністю, випускники інтернатів та учасники бойових дій. Прибуток з кафе буде спрямовано у благодійний фонд для вирішення конкретних соціальних проблем потребуючих людей.

ІА "Вголос": НОВИНИ