Про це інформує прес-служба ЄІБ.

"Сьогодні в Брюсселі Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і Європейська комісія оголосили про останній набір кредитів на загальну суму близько 600 млн євро як частину зобов'язань ЄС Україні, зроблених у березні 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, пакет кредитів, оголошених сьогодні, передбачають:

- підтримку вищої освіти і енергоефективності в Україні - 120 млн євро;
- модернізацію залізниць країни - 150 млн євро;
- модернізацію інфраструктури агрокомпанії "Нібулон" - 71 млн євро;
- підтримку підприємств малого і середнього бізнесу і компаній середнього розміру в Україні - 260 млн євро.

Водночас вказано, що у штаб-квартирі ЄК відбулася спеціальна церемонія підписання відповідних документів, чим "ЄІБ виконав свої зобов'язання за період 2014-2016 роки для забезпечення програми надання фінансової допомоги в 3 млрд євро на підтримку України і зміцнення її конкурентоспроможності, стійкості, енергетичної безпеки і підвищення якості життя для громадян України".

Ця програма є частиною пакету підтримки Євросоюзу у 11 млрд євро, оголошеної ЄС в березні 2014 року, пише УНН.

"Цей останній набір кредитів ЄІБ доповнює низку інших інвестицій, наданих ЄІБ з березня 2014 року, щоб допомогти Україні стабілізувати економічну та фінансову ситуацію, підвищити стійкість і підтримати процвітаюче майбутнє для країни", - додали в банку.

Також зауважують, що кредити, які частково підкріплені грантами ЄС, "забезпечать фінансування енергоефективності, вищої освіти, сталого розвитку транспорту, приватного сектора і підтримки бізнесу і були підписані віце-президентом ЄІБ Вазілем Гудаком в присутності віце-президента ЄК з Енергосоюзу Мароша Шефчовича і генерального директора ЄК з питань європейської політики сусідства та переговорів про розширення Крістіана Даніельссона.

"Крім того, Україна і Європейський інвестиційний банк підписали меморандум про взаєморозуміння, щоб підкреслити важливість майбутньої підтримки після 2016 рік і для того, щоб окреслити напрямки для можливого майбутнього співробітництва між Україною та банком", - додали у ЄІБ.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ