Європейська комісія має намір внести для розгляду Євросоюзу ідею щодо покарання суб’єктів, які розповсюджують неправдивий контент.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

2 грудня Єврокомісія повинна представити План дій щодо європейської демократії, де, зокрема, зазначається, що Євросоюзу потрібно протидіяти будь-яким операціям впливу з інших країн. Рекомендується робити ресурси з фейками непридатними для експлуатації, а у разі повторення незаконних дій - застосовувати санкції.

Насамперед є певні перестороги щодо країн третього світу, насамперед Росії та Китаю, які поширювали фейки щодо коронавірусу. За цей рік оперативна група зі стратегічних комунікацій EastStratCom, підрозділ дипломатичного корпусу ЄС та Європейська служба зовнішніх зв’язків (EEAS) виявили понад 500 фейків від РФ про COVID-19.

Це перший випадок в історії, коли в офіційному документі Єврокомісія наполягає на запровадження санкцій за поширення неправдивої інформації. З цією метою рекомендується посилити механізм стеження за веб-ресурсами.

Також Єврокомісія планує схвалити закон про цифрові послуги (DSA), який призначений для оновлення правової бази ЄС щодо ведення онлайн-бізнесу. Його проект буде представлено наприкінці грудня.

Читайте також на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ