Євросоюз вирішив розширити санкції щодо режиму глави Венесуели Ніколаса Мадуро. На зустрічі в Брюсселі в середу, 25 вересня, представники країн ЄС домовилися додати до переліку ще сімох представників уряду Мадуро, заморозивши їхні активи в Європі і заборонивши в'їзд.

Про це повідомляє DW з посиланням на агенцію. Формально це рішення ще має затвердити рада міністрів ЄС.

Згідно з цими даними, йдеться перш за все про представників венесуельської спецслужби, яких звинувачують у тортурах і порушеннях прав людини. Таким чином, у чорному списку ЄС перебувають 25 венесуельців. З 2017 року також діє заборона Євросоюзу на експорт зброї до Венесуели.

Санкції також посилили США.

Як відомо, Сполучені Штати прийняли пакет санкцій проти двох нафтових компаній Венесуели — Ballito Bay Shipping Inc. і ProPer in Management Inc. — та 35 кораблів, які використовує режимом Мадуро для експорту нафтопродуктів.

Боротьба за владу між лідером опозиції Хуаном Гуайдо і Ніколасом Мадуро в Венесуелі, яка переживає глибоку економічну і політичну кризу, триває вже кілька місяців. Близько півсотні держав, у тому числі Німеччина, визнали Гуайдо тимчасовим президентом. Глава Венесуели Мадуро користується підтримкою армії і силових структур, його легітимність серед інших визнають Росія, Китай і Куба.

ІА "Вголос": НОВИНИ