Фракції «Європейської Солідарності», «Свободи» та «Варти» у Львівській міській раді закликають міського голову Львова Андрія Садового якнайшвидше провести чергове пленарне засідання Львівської міської ради та стати його учасником за допомогою відеозв'язку, як це й передбачає законодавство.

Про це на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» заявив голова фракції «Європейської солідарності» Петро Адамик.

«Саме так нам вдасться розблокувати роботу Львівської міської ради, ухвалити кадрові питання та сформувати депутатські комісії. Лише після цього ми зможемо розглянути та ухвалити проєкту бюджету на 2021 рік, а також й програми розвитку», - написав Петро Адамик.

Нагадаємо:

  • Напередодні Садовий скасував засідання Львівської міської ради, яке мало відбутися у п’ятницю, 18 грудня, посилаючись на тривале захворювання на коронавірус і неможливість прибути в сесійну залу. Сталося це після того, як у ЗМІ просочилася інформація про захоплення Садовим влади у 6 сільських, 2 селищних та 2 міських радах, які увійшли до складу Львівської ОТГ.
  • Після цього міський голова екстрено зібрав засідання виконавчого комітету і засекретив порядок денний. На цьому зібранні чиновники Садового напівлегітимно внесли зміни до бюджету Львова на 2020 рік без погодження бюджетної комісії. 
  • Пізніше депутатські фракції Львівської міської ради провели пресконференцію і закликали Садового якнайшвидше зібрати засідання ЛМР, щоби почати роботу над проектом бюджету Львова на 2021 рік, для ухвалення якого залишився всього тиждень.
  • На попередньому засіданні Виконавчий комітет Львівської міської ради під керівництвом Андрія Садового дозволив офшорній компанії ПП “Сайпрус Девелопмент” перебудувати стару кам’яницю вул. Шевській, 1 і добудувати на ній ще кілька поверхів. Таким чином Садовий дозволив розширення розташованого в цій кам’яниці ресторану “Правда”, який належить близькому до нього холдингу “Фест”. Раніше Садовий за копійки продав цю кам’яницю чоловікові своєї куми, завдавши збитків бюджету Львова приблизно на 5 мільйонів доларів.
  • Крім того, ще одне засідання виконавчого комітету було скасоване після того, як депутати та журналісти помітили в порядку денному скандальне рішення щодо передачі 2,6 га землі на Щурата під чергову незаконну забудову.

ІА "Вголос": НОВИНИ