Про це заявила Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні після засідання глав МЗС країн ЄС, передає «Українська правда».

«Ми вирішили продовжити санкції, впроваджені у березні, до вересня цього року. Ми також вирішили запропонувати Єврокомісії підготувати протягом тижня подальші імена фізичних та юридичних осіб для внесення до чорного списку», - відзначила вона.

За її словами, пропозиції щодо нових імен буде винесено протягом тижня. Новий список буде затверджено під час наступного засідання глав МЗС країн ЄС, яке відбудеться 9 лютого.

Окрім того, як зауважила Могеріні, було прийнято рішення розпочати підготовчу роботу щодо «подальших заходів, що можуть бути застосовані для впевненості у імплементації мінських угод».

Керівник європейського зовнішньополітичного відомства відзначила, що міністри провели «дуже плідну зустріч» та подякувала за їх «відповідальний та конструктивний підхід».

Очікується, що нові санкції ЄС можуть включити подальше обмеження на ринку капіталу, що ще більше ускладнить російським компаніям можливість рефінансувати себе і, можливо, вплинуть на російські суверенні облігації та доступ до передових технологій для нафтової і газової галузей.

ІА "Вголос": НОВИНИ