Партія «Європейська солідарність» стала на захист Національного антикорупційного бюро України не через її очільника Артема Ситника, а через те, що внаслідок проблем із цією структурою Україна може втратити безвізовий режим із ЄС і зіпсувати стосунки зі США.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» заявив очільник фракції «Європейської солідарності» у Львівській міській раді Петро Адамик.

«Коли було завершено формування Антикорупційного суду, фактично була сформована уся зв'язка, така-собі антикорупційна триєдність. І почалися реальні вироки. Але це налякало топ-корупціонерів, які володіють величезними активами та медіа. Відтак вони почали лити тонни бруду на цю інституцію, яка користувалася довірою суспільства. Хлопцям і дівчатам у НАБУ доводиться працювати під великим тиском і за невеликі, як на бюджет, кошти. І вони руйнують ту гідру, ті щупальця, які тягнуться до нашого з вами майна», - зазначив Адамик.

«Сьогодні ми розуміємо, що чинна влада контролює прокуратуру, бо ми бачимо справи проти активістів, і не бачимо справ, де садять керівників поліції. А є такі структури, які справді аполітичні. Вони працюють за кошти, які держава їм виділила. Їм цього вистачає на гідне життя і вони мають довіру у суспільстві.

»Європейська солідарність« захищає не конкретне прізвище, Артема Ситника, а саму структуру. Бо і Європейський Союз каже, що через проблеми щодо НАБУ ми можемо втратити безвіз, а ми ж цього не хочемо, правда? Тому ми, суспільство, повинні показати свою підтримку. Це мала зробити і влада. Це насправді нападають не на прізвище, а на інституцію, на нашу співпрацю зі США, на наше майбутнє», - додав політик.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ