У Мюнхені на стадіоні «Альянц Арена» відбувся поєдинок 1/4 фіналу Євро-2020 між збірними Бельгії та Італії.

Ці команди могли б зустрітися у фіналі, однак доля розпорядилася інакше, і їм довелося розіграти лише одну путівку до півфіналу.

Обидві збірні на груповому етапі виступили просто блискуче. І ті й інші здобули по три перемоги, і впевнено вийшли в плей-офф з перших місць. Італія в своєму квартеті в матчі-відкритті турніру розгромила Туреччину - 3:0, після з таким же рахунком познущалася над Швейцарією, а в заключному турі мінімально переграла Уельс - 1:0.

Бельгія, в свою чергу, на груповому етапі «потренувалася» на Росії - 3:0, обіграла Данію - 2:1 і Фінляндію - 2:0. «Червоні дияволи» також як і Італія забили в групі 7 м'ячів, з тією лише різницею, що «Скуадра Адзурра» не пропустили жодного голу.

Старт зустрічі у Мюнхені видався не квапливим. Команди не поспішали розкриватися, придивляючись одна до одної. На вістрі атаки у бельгійців традиційно бентежив захист суперника Лукаку, але м'яч до нього доходив не часто. Італія більше контролювала ігровий снаряд через короткий пас, але центральна вісь бельгійців в обличчах Тілєманса і Вітселя також не давала збій.

Італія відкрила рахунок через пів години після стартового свистка. Перший темп результативної атаки захлинувся, але Верратті увімкнув контрпресинг, відібрав м'яч перед чужим штрафним і знайшов пасом Барелла. Хавбек Інтера майстерно розстріляв Куртуа!

Наприкінці першого тайму Італія подвоїла перевагу зусиллями Інсіньє. Вінгер Наполі вирвався на оперативний простір і фірмовим ударом у дальню «дев'ятку» вразив ворота. Краса!

Бельгія все ж встигла скоротити відставання до перерви. Доку заробив пенальті, впавши у боротьбі з Ді Лоренцо, а Лукаку влучно пробив з 11-метрової позначки.

Другий тайм пройшов без голів, однак приніс чергову травму на Євро-2020 – ушкодження на рівному місці отримав один з найкращих захисників континентальної першості Леонардо Спінаццола.

У півфіналі збірна Італії зустрінеться з Іспанією.

Фото - Getty Images

ІА "Вголос": НОВИНИ