Про це повідомив UA Перший.

За результатами соціального дослідження Інституту світової політики (ІСП) на замовлення компанії GfK Ukraine, 51% іноземних гостей на Євробаченні-2017 зазначили, Україна виправдала їхні очікування, ще 47% наголосили, що країна перевищила усі сподівання.

За словами керівника ІСП Альони Гетьманчук, приїзд іноземних гостей на Євробачення суттєво змінив їхнє сприйняття України. Так, завдяки масштабному європейському шоу країна отримала більше прихильників її майбутнього членства у ЄС. За словами Гетьманчук, близько 64% іноземців висловились за приєднання України до Євросоюзу.

Крім цього, 54% гостей заявили, що Україна уже за наступні п'ять років має усі шанси увійти до ЄС. 10 років на отримання членства дають 19% іноземців, 6% гостей пророкують країні 20 років, і лише 1% опитаних сказали, що не бачать Україну в складі європейської сім'ї. Решта опитуваних або ж не визначилися з думкою, або ж просто не вражені проведенням конкурсу.

За інформацією компанії GfK Ukraine, соцопитування проходило з 9 по 13 травня. Всього у ньому прийняло участь 1060 іноземних респондентів.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ