Єврокомісія оприлюднила плани стратегічного розвитку ЄС на 2019–2024 роки. Про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

Рекомендації оприлюднили з огляду на європейські вибори у травні, а також напередодні неформальної зустрічі глав держав та урядів Євросоюзу, яка відбудеться у румунському місті Сібіу 9 травня.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер наголосив, що викликів, які виникають перед ЄС, щодня стає все більше. Для того, щоб організація процвітала, члени ЄС повинні діяти спільно.

Юнкер визначив п’ять головних напрямів розвитку ЄС.

На перше місце він поставив створення системи безпеки Європи завдяки розвитку оборонного союзу. Другим пріоритетом став розвиток конкурентної Європи завдяки модернізації всіх напрямів діяльності на спільному ринку.

На третій позиції – побудова «справедливої Європи», що передбачає розвиток соціальних прав громадян, вирівнювання різниці у розвитку різних регіонів, захист прав меншин, вирішення гендерних питань і проблем, пов’язаних із старінням населення.

Четвертий пріоритет – економічна та соціальна стабілізація Європи, пошук оптимального балансу між виробництвом і споживанням. П’ятим ключовим пріоритетом Єврокомісія визначає забезпечення ролі ЄС як лідера світового розвитку, який підтримуватиме багатосторонній та оснований на правилах глобальний порядок, в центрі якого має залишатися ООН.

Як писав «Вголос», Єврокомісія вивчить мовний закон України.

ІА "Вголос": НОВИНИ