Після 3-місячної перерви європейські авіакомпанії Ryanair і Swiss відновили регулярні польоти до Києва.

У неділю, 21 червня, Ryanair перевіз перших пасажирів в аеропорт «Бориспіль» з Барселони, Swiss - з Цюріха, пише Avianews.

«Ірландський лоу-кост у червні обслуговуватиме три маршрути в Україну – з Барселони, Мадрида і Берліна до Києва двічі на тиждень. Запуск рейсу Краків-Київ перенесено через заборону польської влади на польоти з України та інших країн до 30 червня», – йдеться у повідомленні.

У липні для роботи до кінця літнього сезону навігації Ryanair планує відновити тільки половину зі своїх попередніх українських маршрутів, проте розраховує почати польоти з міст Італії до Києва, Львова, Одеси та Харкова. Відповідний дозвіл авіакомпанії видали італійська авіаційна влада ENAC.

Swiss спочатку буде літати між Києвом і Цюріхом 1 раз у тиждень щопонеділка. З липня авіакомпанія планує збільшити частоту до двох рейсів на тиждень.

«Пасажирам перед купівлею авіаквитків слід враховувати можливу зміну розкладу польотів, а також обмеження на в'їзд іноземців в інші країни, які вже введені або можуть бути продовжені або введені в майбутньому. Хоча Swiss дозволяє стикувати київські рейси у Цюріху з рейсами в Нью-Йорк і Бостон, більшості іноземцям з візами для поїздки у США заборонено транзит через аеропорти Шенгенської зони», – зазначає видання.

Як відомо, аеропорт "Київ" відновив регулярне міжнародне авіасполучення – з 17 червня у графіку вильотів із аеропорту вказано рейси до Польщі, Німеччини, Великої Британії та Угорщини.

ІА "Вголос": НОВИНИ