Про це повідомляє euronews. 

Поверхня відбивання цього дзеркала є сенсорним інтерфейсом. Вона дозволяє користувачеві взаємодіяти з комп‘ютерною системою, обладнаною багатоспектральними камерами, 3D сканерами та аналізатором дихання. Система розпізнавання облич автоматично ідентифікує користувача.

 «Перед Вами «Wize Mirror» – магічне, а точніше, розумне дзеркало, яке містить датчики і є інтерактивним. Воно аналізує риси обличчя, аби оцінити стан здоров‘я людини, яка дивиться в нього», - розповідає дослідниця штучного інтелекту, ISTI, координатор проекту SEMEOTICONS Сара Колантоніо

Пристрій також виявляє рівень стресу та ризикирозвитку діабету в організмі.

 «Зараз ультрафіолетовий спалах ідентифікує субстанції всередині шкіри, присутність яких пов‘язують з ризиком діабету. Упродовж 20 секунд пристрій робить знімки для вивчення мікро-рухів, що вказують на рівень стресу людини. А ця світлова пляма допомагає системі вивчати інші показники шкіри, пов‘язані з рівнем холестерину», - зазначила Вероніка К‘яра Цуккала, дослідниця в галузі біомедичної інженерії, IFC-CNR.

Вчені, які працюють над цим Європейським дослідницьким проектом, використовують медичне діагностичне обладнання та допомогу добровольців для уточнення алгоритмів, які виявляють ознаки різних захворювань.

 «Ці добровольці взяли участь у клінічних тестах – калориметричних вимірюваннях, морфології тіла, тестах, що характеризують кардіо-метаболічні параметри. І водночас ми здійснили виміри, які потім інтегрували у дзеркало, наприклад, багатоспектральне відображення обличчя, тривимірну реконструкцію та аналіз емоцій», - повідомив Джузеппе Коппіні, дослідник у галузі біомедичної інженерії, IFC-CNR, науковий керівник проекту SEMEOTICONS.

 

 

Наразі було успішно розроблено вже три прототипи, які повністю функціонують, але перш ніж Wize Mirror потрапить на ринок, його розробники прагнуть, аби пристрій став дешевшим та міцнішим.

 «Цей пристрій технічно дуже складний і має велику кількість камер – 6 вгорі і ще 2 внизу. Тому він і коштує дуже дорого. Ми плануємо розробку нового подібного пристрою з меншою кількістю функцій, але який все одно зможе надавати користувачу потрібні дані. Ці пристрої матимуть менший розмір і будуть дешевшими», - зазначила Мерічель Хімено Гарсія, генеральний директор компанії DRACO Systems.

Три клінічні випробування у Франції та Італії продемонстрували гарну кореляцію показань дзеркала завдяки традиційним методам діагностики.

Марія Аурора Моралес, кардіолог, IFC-CNR, координатор клінічних випробувань проекту SEMEOTICONS: «Перевага цього пристрою полягає в тому, що він не лише надає інформацію про можливу присутність факторів кардіо-метаболічних ризиків, але також пропонує кращий спосіб життя – оптимальну дієту, фізичні вправи та радить максимально уникати шкідливих звичок, наприклад, куріння».

ІА "Вголос": НОВИНИ