Про це повідомляє «Liga.net».

"Рішення Ради ЄС 2014/119/СЗПБ від 5 березня 2014 року щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, організацій та органів у зв'язку з ситуацією в Україні, та регламент Ради (ЄС) N208/2014 від 5 березня 2014 року щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних фізичних і юридичних осіб, з урахуванням ситуації в Україні анулюються, оскільки вони відносяться до Віктора Вікторовича Януковича", - сказано в документі, опублікованому на сайті, пише видання.

Витрати по розгляду справи понесла Рада ЄС на користь дружини сина колишнього президента Ольги Янукович.

Суд прийшов до висновку, що лист Генпрокуратури України представникові ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон, на підставі якого Рада ЄС прийняла рішення про включення Януковича-молодшого в санкційний список, не містив відомостей про незаконне присвоєння сином президента державних коштів України.

В березні 2016 року Євросоюз продовжив дію санкцій проти українського президента-втікача Віктора Януковича і ще 15 чиновників і міністрів, які займали посади в часи його правління. Всі вони підозрюються в незаконному присвоєнні бюджетних грошей і порушенні прав людини.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ