За даними ЗМІ, Євросоюз розглядає кілька планів щодо жорсткого Brexit Британії. Проте не виключається і можливість відкласти вихід до 2020 року.

Про це пише в середу, 16 січня, газета The Times, повідомляє «Сегодня».

Видання інформує, що це стало можливим після того, як Німеччина і Франція висловили готовність продовжити термін переговорів перед політичною кризи в Великобританії через Brexit.

Дипломати і офіційні особи готують більш тривале, ніж передбачалося, продовження процедури виходу зі статті 50 ЄС.

Попереднє планування було сконцентровано на тримісячній затримці Brexit з 29 березня до кінця червня. Однак, згідно з численними джерелами, тепер чиновники ЄС вивчають законні маршрути, щоб відкласти виведення Британії до наступного року.

Виступаючи в середу в Палаті громад, британський прем'єр-міністр Тереза ​​Мей заявила про те, що Лондон не буде продовжувати термін дії статті 50 Лісабонського договору про Європейський Союз, який закінчується 29 березня. Ця стаття встановлює регламент і терміни виходу Сполученого Королівства з ЄС.

Як писав «Вголос», депутати Палати громад британського парламенту 15 січня відкинули проект угоди з Євросоюзом про умови Brexit. Під час історичного голосування 432 парламентарія висловилися проти угоди, схваленої Лондоном і Брюсселем у листопаді минулого року.

ІА "Вголос": НОВИНИ