Відповідну заяву під час сесії Львівської міської ради зробив Любомир Мельничук, заступник голови фракції ВО «Свобода» в ЛМР.

"Минулого тижня стало публічно відомо про наміри чинної влади прийняти на території України понад 5 тисяч біженців, забезпечивши їх за рахунок бюджету. Фактично мова йде про розселення нелегальних мігрантів на території України" - заявив Любомир Мельничук. 

Нагадаємо, після виведення військ США та захоплення влади в Афганістані рухом «Талібан», розпочалась чергова криза біженців. сотні тисяч афганців залиши країну або намагаються це зробити. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова приймати афганських біженців. За його словами, уряд готовий виділити з бюджету 500 млн грн для річного утримання понад 5000 біженців. Детальніше про це за посиланням. 

Зауважимо, за даними видання Deutsche Welle, зараз в Україні мешкає приблизно 5000 афганців, дві тисячі з них перебувають в країні нелегально або напівлегально. В афганській громаді не розуміють, як Україна прийматиме нових біженців з Афганістану.

"Вони будуть утримуватися за наші гроші, і мільярди грошей з бюджету України підуть не на армію, медицину чи стипендії студентів, а годування мігрантів«, - говорить заступник голови фракції »Свободи" в ЛМР. 

Любомир Мельничук

 

Окремо депутат згадав за питання внутрішньо переміщених осіб з окупованих Росією регіонів. Нагадаємо, за даними міністерства соціальної політики в Україні є майже 1,5 млн осіб, які залишили свої домівки через вторгнення РФ. 

"Нагадуємо, що влада досі не розв'язала питання тимчасово переміщених осіб, яких внаслідок російської агресії є мільйони. Ми вимагаємо від влади виходити виключно хз позиції українських національних інтересів та концертуватись на вирішенні питання внутрішньої міграції через російську агресію.", - підсумував Мельничук 

ІА "Вголос": НОВИНИ