Президент України Володимир Зеленський заявив, що влада Грузії публічно катує і вбиває експрезидента країни, українського громадянина Міхеіла Саакашвілі. Президент також продемонстрував фото політика.

 

Про це Зеленський сказав під час спільної з президентом Австрії Александером ван дер Белленом пресконференції у Києві 1 лютого, пише ТСН.

Президент показав фото Саакашвілі та сказав, що знімки йому передали перед зустріччю з австрійським колегою. Такі ж фото викладені й на Facebook-сторінці експрезидента Грузії.

«Публічне катування громадянина України. Я не обговорюю питання, за що заарештували колишнього президента Грузії, які наслідки цього для політики і демократії в Грузії. Це їхнє внутрішнє питання. Я говорю про арешт громадянина України Міхеіла Саакашвілі, якого публічно катують щоденно. Я думаю, що їхня мета – його вбити», – заявив Зеленський.

Він наголосив, що Саакашвілі було отруєно, і сьогодні його повільно вбивають. В цьому контексті президент України запитав: «Грузія, її керівництво – вони за кого на сьогодні?».

«Вони нейтральні чи вони за Росію? Тому що Росія ставиться до своїх політиків так само, як і на сьогодні керівництво Грузії ставиться до вже не своїх політиків, а громадян України. І тому ще раз: вони нейтральні? Чи вони за Росію? Або вони просто проти України тощо?» – поставив запитання Зеленський.  

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ