Фахівці розповіли, які продукти треба їсти, щоб не захворіти і зміцнии імунітет.

Про це пише Insider.

Цитрусові

Цитрусові, такі як апельсини або грейпфрути, багаті на вітамін С, який добре відомий своєю імунної підтримкою. Дорослі жінки повинні отримувати 75 мг вітаміну С в день, а чоловіки - 90 мг. Один середній апельсин забезпечує близько 70 мг вітаміну С, а грейпфрут - близько 80 мг. Вітамін С допомагає організму відновлювати тканини і зберігає здоров'я шкіри і кровоносних судин. Крім того, він є важливим антиоксидантом, речовиною, що запобігає руйнуванню клітин і покращує імунну функцію.

Листові зелені овочі

Листова зелень, така як шпинат і листова капуста, багата на вітамін А, який важливий для імунної функції. Чоловікам необхідно щодня приймати 900 мікрограмів (мкг) вітаміну А, а жінкам - 700 мкг. Одна чашка сирого шпинату містить 469 мкг вітаміну А, а чашка приготовленої капусти - 190 мкг. Вітамін А впливає на вироблення кісткового мозку. Кістковий мозок виробляє імунні клітини, такі як лімфоцити, тип білих кров'яних тілець, які допомагають боротися з інфекціями.

Червоний солодкий перець

Червоний солодкий перець особливо корисний для здоров'я імунної системи. Європейський журнал клінічного харчування рекомендує використовувати червоний солодкий перець як частину здорової карантинної дієти через вміст в ньому вітамінів А і С та бета-каротину.

Йогурт

Йогурт - чудове джерело білка, який допомагає зберегти здоров'я кісток і шкіри. Здорові тканини - це перший бар'єр проти інфекцій. Коли шкіра здорова, вона не пропускає, наприклад, шкідливі бактерії або віруси. Крім протеїну, більшість йогуртів містять живу культуру - бактерії, що поліпшують здоров'я мікробіома кишечника.

Зелений чай

Зелений чай дуже багатий на катехини і поліфеноли, антиоксиданти, які допомагають запобігти пошкодженню клітин. Більш здорові клітини в цілому дозволять організму давати кращу імунну відповідь.

Імбир

Імбир має антиоксидантні та протизапальні властивості. Він підтримує імунну систему і навіть може бути ефективним в профілактиці раку. Дієтологи радять вживати свіжий імбир, який більш ефективний, ніж добавки.

Часник

Користь часнику для здоров'я заснована на вмісті аллицина, з'єднання, яке виділяється при подрібненні часнику. Аліцин і антиоксиданти в часнику допомагають боротися з інфекціями і підтримують імунну систему.

Куркума

Імунні властивості куркуми пов'язані з куркуміном, компонентом, який надає їй темно-жовтого кольору. Він має здатність модулювати імунну систему, активуючи деякі клітини, пов'язані з імунітетом, і послаблюючи дію деяких прозапальних сполук.

Як писав “Вголос”:

ІА "Вголос": НОВИНИ