Компанія YouTube зажадала від заснованого Радіо Свобода проекту Крим.Реалії видалення контенту про переслідування жителів окупованого Росією Криму.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У листі редакції Радіо Свобода компанія YouTube повідомляє, що отримала від російського "Роскомнагляду" повідомлення про те, що згадані матеріали порушують російський закон №149-ФЗ "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації".

"Роскомнадзор додав наступну URL адресу в заборонений список матеріалів... Якщо ви не видалите контент, компанія Google може бути змушена заблокувати контент", – заявили представники YouTube.

Матеріал, видалення якого вимагає від YouTube "Роскомнагляд", – це відеозапис радіопрограми "Куди котиться "справа "Хізб ут-Тахрір", опублікований на каналі YouTube Крим.Реалїі в червні 2016 року. Під час програми адвокат Олександр Попков розповів про російський судовий процес в окупованому Криму над громадянами України – фігурантами "справи "Хізб ут-Тахрір", зокрема, про свого підзахисного кримськотатарською активіста і правозахисника Еміра-Усейна Куку.

"Редакція Крим.Реалії письмово проінформувала компанію YouTube, що відео не містить забороненої символіки, закликів до порушення законів або масових заворушень", – зазначає видання.

Компанія YouTube наразі ще не відповіла на лист редакції Радіо Свобода.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ