У неділю, 9 січня, ввечері прикордонники затримали в горах на Закарпатті українця, який пішки намагався перетнути кордон та потрапити до Польщі.

41-річного мешканця Харкова затримали біля села Верховина Бистра, що в Ужгородському районі.

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України на сторінці в соціальних мережах.

Прикордонники відділення «Верховина Бистра» побачили, що невідома особа із туристичним спорядженням наближається до держрубежу.

Чоловіка затримали та доставили у відділок. Як з’ясувалося, він пішки прямував у Польщу на заробітки. На територію Львівщини харків’янин доїхав різними видами транспорту. Із Волосянки на Закарпаття йшов пішки, орієнтуючись місцевістю за допомогою навігатора.

Свій вчинок порушник пояснив тим, що має обмеження на виїзд за кордон, оскільки не сплачував аліменти. Чоловік вірив, що зможе перейти кордон та навіть придбав онлайн-квиток на автобус із польського села Устшикі Гурне.

Затриманому інкримінують спробу незаконно перетнути державний кордон України. Найближчим часом його справу скерують на розгляд до суду.

Як писав «Вголос», на Закарпатті під час аварійного приземлення вибухнув бак аероплана. Унаслідок вибуху опіки ІІІ ступеня всього тіла отримав 23-річний пілот. Чоловік перебуває в реанімації.

ІА "Вголос": НОВИНИ