Таку думку Ігор Юхновський висловив під час 1-шої урочистої сесії Львівської міської ради 7-го скликання сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Маючи досвід депутатської роботи, я розумію, що дуже багато з вас не знають, що їм робити, крім того, що вони вважають, що вони є депутатами. Однак усе, що робиться у місті, має бути вашою справою», – звернувся до міських обранців Герой України.

«Він додав, що вражений великою кількістю політичних сил, представленою у міській раді і закликав депутатів об’єднуватись. Мене вражає велика кількість партій, які представлені в цій залі. В країні має бути три партії – одна, яка представляє багачів, друга – яка представляє трудовий народ і третя – партія середнього класу. Спробуйте об’єднуватися, бо в об’єднанні ваша сила», – сказав Ігор Юхновський.

Також історик зазначив, що зараз в Україні є дуже відповідальний рік: країна змінює адміністративну систему, вводиться місцеве самоврядування.

«Найважливішим для держави є, на мою думку, «причетність». Кожен із нас повинен бути причетним до держави, до міста. Причетність має дві ознаки – патріотизм і сплату податків. Патріотизм виховується у школі, тому найважливіше для України зараз – освіта. Усі діти, незалежно від волі їхніх батьків, мають закінчити 12 класів середньої української школи», – сказав Ігор Юхновський.

«Друга ознака причетності – сплата податків. Наша держава є бідною: уряд та місто не мають грошей. Разом з тим є безліч людей, які працюють, заробляють гроші, але не сплачують податки. Це велика біда, з якою в першу чергу має справитись теперішня влада. Зі всім іншим, я переконаний, вона точно справиться», – додав він.

Як писав «Вголос», у  вівторок, 24 листопада, відбулася 1-ша урочиста сесія Львівської міської ради 7-го скликання. 

ІА "Вголос": НОВИНИ