Команда, яку тренує Віталій Пономарьов, виграла у вихованців знаменитої футбольної школи «Валенсії» у першому матчі на турнірі COTIF – 1:0. Гол за «жовто-чорних» забив Марко Сапуга.

Про це повідомив офіційний сайт «Руху». Це сталося якраз 24-го серпня, у День незалежності України. «Жовто-чорні» з України переважали суперника за моментами у першому таймі, що у підсумку втілилось у забитий м’яч. На 39-ій хвилині Марко Сапуга чудовим ударом метрів із 30-ти вивів «рухівців» вперед.

У другому таймі моменти були як в однієї, так і в іншої команди. В одному з епізодів Олег Федор вивів Непейпієва віч-на-віч з голкіпером суперників, але той не реалізував момент. У підсумку – мінімальна перемога «Руху».

Цей результат став доволі несподіваним для іспанської команди. «Валенсія» U-19 – постійний учасник юнацької Ліги чемпіонів, один з лідерів чемпіонату Іспанії у своєму віці та один з фаворитів турніру COTIF, а ось «Рух» – дебютант змагань. Однак перемога львівської команди стала закономірною та заслуженою.

Наступний свій матч на турнірі підопічні Віталія Пономарьова проведуть вже завтра, 26-го серпня. Початок поєдинку проти однолітків з іспанського «Ельче» – о 21:00.

Нагадаємо, що з вересня цього року повноцінно запрацює Академія футбольного клубу «Рух». Раніше президент «Руху» Григорій Козловський, що чекає на вихованців Академії у майбутньому і як розвиватиметься професійний клуб, який лише другий сезон грає в Українській Прем’єр-лізі.

ІА "Вголос": НОВИНИ