Влада анонсувала впровадження в Україні так званого «карантину вихідного дня» уже з найближчої суботи, втім досі не надала документів, які пояснили би підприємцям, як ті повинні діяти.

Про це у прямому ефірі «Народного толк-шоу» заявив юрист Юлій Рудницький.

«Влада готує свої нововведення щодо карантину у дивний спосіб. Станом на зараз, наприклад, ми не бачили рішення щодо так званого »карантину вихідного дня«. Ми тільки слухали брифінг міністра охорони здоров'я. Тобто вже у суботу певні суб'єкти підприємницької діяльності мають закритися, а сьогодні, у вівторок ввечері, вони ще не знають, кому конкретно, на яких умовах і чи взагалі це потрібно робити», - зазначив Рудницький.

За словами юриста, суспільство вже не довіряє владі у плані боротьби з пандемією:

«На початках всі обмеження трималися на людській свідомості і на страху. Але потім все вийшло як в байці про вовків. Коли два рази вовками лякали, а за третім разом, коли вовки і справді прийшли, цьому ніхто не повірив. Зараз те саме відбувається і у свідомості громадян. Яке б рішення не ухвалила влада, його складно виконати на місцях. Хоча всі й розуміють, що ситуація з коронавірусом серйозна».

Прямий ефір ток-шоу дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ