Про це в коментарі «Вголосу» розказала заступник директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Оксана Яковець.

Вона зазначила, що на державному рівні ухвалено всі необхідні зміни до бюджету, відповідно до яких переселенці, які не повернулися додому, можуть удруге звернутися до органів соціального захисту населення із заявою про призначення соціальної допомоги.

«Переселенці, які оформили соціальну допомогу в листопаді минулого року, у квітні отримають останні виплати. Натомість за цей час у державі нічого не змінилося, і на найвищому рівні було ухвалено рішення продовжити адресні соцвиплати ще на 6 місяців», – підкреслила чиновник.

За її словами, із заявами переселенці можуть звертатися до органів соцзахисту за місцем проживання з 1 квітня. Порядок призначення і розмір виплат соціальної допомоги не змінено.

Як і першого разу, розмір такої допомоги для непрацездатних категорій населення – пенсіонерів, інвалідів та дітей – становитиме 884 грн на особу, для працездатних – половину цієї суми, тобто 442 грн. Загальна сума допомоги на родину не може перевищувати 2400 грн.

Як писав «Вголос», Кабінет Міністрів скерував до парламенту пропозицію про збільшення обсягів фінансування адресної допомоги внутрішньопереміщеним особам з 510 мільйонів до 3,3 мільярда гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ