Якщо наступний мер міста Лева буде порядним, то проблем із будівництвом сміттєпереробного заводу для Львова не буде.

Про це в ефірі Народного толк-шоу розповів голова фракції ВО “Свобода” у Львівській міській раді Маркіян Лопачак.

«З 2006 року від Садового всі чують тільки обіцянки. Після Грибовицької трагедії ми чули, що нібито інвестори не зверталися, а потім почули, що їх було понад 40, але з невідомих причин вони кудись зникли, - зазначив Лопачак. - Більше того, у 2016 році суд визнав, що до Грибовицької трагедії призвели незадовільні дії виконавчого комітету Львівської міської ради та мера Андрія Садового".

При цьому Лопачак зауважив: після того, як сталася Грибовицька трагедія, депутати неодноразово наголошували на тому, що до будівництва сміттєпереробного заводу треба залучати прозорі іноземні компаній, які є компетентними, і все робити відкрито.

Розповів депутат і про те, що у 2017 році мер Садовий дуже гарно на сесії ЛМР розповідав депутатам про ознайомчу поїздку для місцевих мешканців у Польщу з цього питання - і всі ці мешканці були "за" таке спорудження.

"Наступного дня під час сесії ЛМР під стінами міськради зібралися сотні людей, які не те що зі здивуванням, що когось возили на екскурсію, а зі своїм категоричним "ні", адже виявляється, що за весь цей час з ними банально ніхто не спілкувався", - наголосив політик.

До того ж він переконаний: "Садовий просто втратив довіру у проблемних районах Львова і через це він туди не заїжджає і уникає усіх цих питань. І їздить районами, де фонтанчик відкриють, чи зупинку, а проблемні райони так і залишаються проблемними".

ІА "Вголос": НОВИНИ